Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبسایت میدل ایست آی ساعتی قبل در گزارشی از توافق جدید میان دو طرف با وساطت دو کشور روسیه و ترکیه برای پایان درگیری‌ها در منطقه قره باغ خبر داد.

سرویس جهان مشرق _ در حالی که حدود ۴۳ روز از آغاز درگیری‌های سنگین در منطقه مورد مناقشه قره باغ میان ارتش دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان میگذرد، نظامیان ارتش جمهوری آذربایجان با همراهی مزدوران تکفیری تحت حمایت ترکیه خود را به دروازه ‌های شهر راهبردی شوشا در فاصله ۵ کیلومتری مرکز منطقه قره باغ رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های آذری مدعی ورود ارتش این کشور به شهر شوشا و نبرد برای پاکسازی آن شده بودند اما منابع ارمنی با انتشار چندین ویدئو از درگیری سنگین در حاشیه این شهر ادعای ورود رقیب به شهر شوشا را تکذیب میکنند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
درگیری سنگین در ورودی شهر شوشا از دوربین نیروهای ارمنستان

با توجه به اینکه ارتش جمهوری آذربایجان در محور غربی قره باغ نیز در آستانه تصرف شهر و گذرگاه راهبردی لاچین قرار دارد و این حادثه موجب قطع مسیر کمک رسانی به مرکز قره باغ می‌شود، از دست دادن شهر راهبردی شوشا که آخرین خط دفاعی شهر استپاناکرت (خان کندی) مرکز منطقه قره‌باغ محسوب می‌شود میتواند به معنای پایان کار ارتش ارمنستان در این منطقه باشد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
تصاویر بمباران سنگین شهر شوشا از دوربین مردم شهر استپاناکرت (خان کندی)

اما خارج از میدان نبرد و در مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک میان طرف های درگیر و حامیان خارجی آنها ظاهرا امید تازه ای برای برقراری آتش بسی جدید و اینبار به شکل دائم در این منطقه به وجود آمده است.

وبسایت میدل ایست آی ساعتی قبل در گزارشی از توافق جدید میان دو طرف با وساطت دو کشور روسیه و ترکیه برای پایان درگیری‌ها در منطقه قره باغ خبر داد.

بر طبق ادعای این بنگاه خبری سرانجام دولت ارمنستان با عقب نشینی از برخی مناطق خارج از محدوده قره باغ که در نبردهای ابتدای دهه ۹۰ میلادی توسط این کشور اشغال شده بود موافقت کرده است و در سوی مقابل جمهوری آذربایجان یک کریدور امن از طریق مسیر گذرگاه لاچین تا شهر استپاناکرت در اختیار دولت ارمنستان قرار میدهد تا به مرکز منطقه قره باغ دسترسی داشته باشد.

نقشه مجزا از منطقه قره باغ(کمرنگ) و خاک اشغالی جمهوری آذربایجان (خاکستری)

همچنین یک معبر ویژه برای اتصال منطقه تحت محاصره نخجوان به خاک اصلی جمهوری آذربایجان نیز از طریق مرز جنوبی ارمنستان ایجاد خواهد شد که البته به نظر میرسد بیشتر به منظور تلاش ترکیه برای برقراری ارتباط مستقیم زمینی میان این کشور و متحدش جمهوری آذربایجان بوده است.

در این گزارش ذکر شده است که قوای مشترک ارتش روسیه و ترکیه به عنوان نیروی حافظ صلح در خطوط تماس مستقر شده تا از ادامه درگیری میان دو کشور جلوگیری کنند.

اگرچه در صورت تایید این خبر و عملی شدن آن در میدان نبرد قره باغ میتوان آن را به عنوان رویدادی مثبت و امیدوار کننده برای پایان درگیری و امنیت مردم غیرنظامی این منطقه قلمداد کرد، اما شاید این واقعه بسیار زودتر و پیش از کشته و زخمی شدن هزاران نفر در این جنگ بیهوده نیز امکان‌پذیر بود.

در واقع لجبازی و اصرار بیهوده هر دو طرف بر راهکار نظامی و عدم پذیرش معاهدات برد-برد برای هر دو طرف تنها موجب خسارات و تلفات جانی سنگین به قوای نظامی و مردم غیر نظامی دو کشور شد.

به ویژه برای ارتش ارمنستان که مغلوب توان تکنولوژیک رقیب و حمایت نظامی سنگین ارتش ترکیه از جمهوری آذربایجان شده بود اما اصرار نیکول پاشینیان نخست وزیر این کشور بر مبارزه تا آخرین نفس (بر طبق بیانات رسمی شخص وی) تنها موجب شد تا جان هزاران سرباز ارمنی گرفته شده و خساراتی به ارتش این کشور وارد شود که تا سالهای طولانی قابل جبران نخواهد بود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان ارتش ارمنستان نیکول پاشینیان ارتش ترکیه روسیه ترکیه استپاناکرت قره باغ نخجوان تحولات منطقه اخبار داغ جمهوری آذربایجان منطقه قره باغ شهر شوشا دو کشور دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۷۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 

امیر سرتیپ امیر غلامعلیان در دیدار با فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی دیگر از سپاهیان ضمن اشاره به سالروز تصویب اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع، گفت: سپاه نهاد مقدسی است که به فرمان امام راحل (ره) در سال ۱۳۵۸ شکل گرفته است که نشان از اوج بصیریت حضرت امام در آن زمان حساس و سرنوشت ساز کشور بود.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق ارتش، به گزیده‌ای از فرامین ارزشمند امام راحل در سال‌های ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن زمان حضرت امام دو فرمان بسیار ارزشمند داشتند که اکنون ثمرات اثربخش آن به منصه ظهور نشسته است و آن، ۲۸ فروردین ۵۷ بود که ایشان روز ۲۹ فروردین را به روز گرامیداشت ارتش نامگذاری و اعلام کردند.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور بیان داشت: یکی دیگر از فرمان‌های تاریخی حضرت امام راحل در سال ۵۷ و به فاصله سه روز پس از نامگذاری روز ارتش در روز دوم اردیبهشت، اساسنامه سپاه پاسداران در شورای عالی دفاع را تصویب کردند؛ لذا شکل‌گیری دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه ثمرات و برکات فراوانی در پی داشت که اکنون بعد از گذشت بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیز قابل مشاهده است.

امیر سرتیپ غلامعلیان، سپاه و ارتش را بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی خواند و بیان داشت: این یک افتخار است که ما به عنوان سربازان حضرت امام خامنه‌ای مدظله العالی گوش به فرمان ایشان هستیم.

وی گفت: افرادی می‌خواهند اتحاد و همدلی و تعامل و هم افزایی که بین نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش وسپاه وجود دارد را کم رنگ کنند و حضرت آقا در همه فرمایشاتشان نکته‌ای که بسیار تاکید دارند نیز، بستن منافذ نفوذ، است.

امیر سرتیپ غلامعلیان افزود: نفوذ جوانب زیادی دارد و می‌تواند نفوذ اعتقادی، نفوذ اجتماعی و نفوذ فرهنگی یا نفوذ در لایه‌های امنیتی باشد که این موضوعات بسیار مهم هستند و خدا را شاکریم که با تدابیر نورانی حضرت آقا و اجرای آنها از سوی نیرو‌های مسلح به درستی انجام می‌شود.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور توجه و اجرای فرامین فرمانده کل قوا حضرت امام خامنه‌ای را عامل اقتدارو بازدارندگی در حوزه دفاعی و امنیتی دانست و افزود: این امر در بین نیرو‌های مسلح به بهترین شکل در حال انجام و همین گوش به فرمان بودن به دستورات رهبری، باعث زبانزد شدن بین سایر کشور‌ها است.

وی تصریح کرد: هرآنچه که در سایه تدابیر مقام معظم رهبری ابلاغ می‌شود، خروجی آن اقتدار دفاعی، امنیت مرز‌ها و رضایتمندی مردم می‌باشد که حاصل برکات وجودی حضرت آقا است.

امیر سرتیپ غلامعلیان تاکید کرد: امروزه دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه نیز خار چشم دشمنان اسلام هستند و هرکسی که در راستای کم رنگ کردن اتحاد و هم‌افزایی بین این نهاد‌ها حرکت کند، عامل مفسد فی الارض محسوب می‌شود و حکم آن در کشورمان مشخص است.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور به حضور پررنگ ارتش و سپاه در تمامی عرصه‌ها در کنار مردم اشاره کردو بیان داشت: بخاطر کمک به مردم، به معیشت مردم وخیلی مسائل دیگر، هرچند با داشتن ماموریت‌های متفاوت با سپاه ولی بخاطر آرامش مردم هر کجا نیاز باشد با تمام توان حضور خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در این استان ها
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»